ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ÇİKOLATALI, PUDİNGLİ PASTA

Çikolatalı, Pudingli Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı, Pudingli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 100 gr soğuk tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2~3 yemek kaşığı buzlu su
  • 1 paket vanilya

Puding için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 150 gr bitter çikolata
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • 100 gr bitter çikolata

Çikolatalı, Pudingli Pasta Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar buzlu su ilave edin. Streç film ile kaplayarak buzdolabında dinlendirin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru tezgaha alıp kalıp büyüklüğünde açın. Hamuru kalıba yerleştirin ve üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 160- 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Puding için tencereye süt, yumurta sarıları, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca kırdığınız çikolatayı ekleyip ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Tartın üzerine pudingi döküp yayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Krem şanti ve sütü derin bir kaba alıp mikser yardımıyla iyice çırpın. Tartın üzerine kaşık yardımıyla yayın. Üzerini rendelenmiş bitter çikolata parçacıkları ve antep fısıtğı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!