Pudingli Ve Kremalı Pay

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Pudingli Ve Kremalı Pay Tarifi İçin malzemeler
Tabanı için
- 1.5 paket yulaflı bisküvi
- 80 gr tereyağı
İç harcı için
- 1 Paket çikolatalı bademli puding
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yaprak jelatin
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kavrulmuş file badem
Pudingli Ve Kremalı Pay Nasıl Yapılır?
- Taban için bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip ekleyin ve iyice karıştırın.
- 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip bisküvi karışımını ekleyin ve kenarları yüksek olacak şekilde bastırarak yayın.
- Derin dondurucuda bekletin. Yaprak jelatini 5 dakika içi su dolu bir kapta bekletin.
- Çikolatalı ve bademli puding ve sütü tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Yumuşayan jelatini pudinge ekleyin ve eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Pudingi bisküvi tabanının üzerine dökün ve derin dondurucuda en az 1.5 saat bekletin.
- Krem şanti ve sütü bir kaba alıp mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Pastanın üzerine çırpılmış krem şantiyi yayın ve buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.
- Kavrulmuş file badem serpiştirip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR