ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PUDİNGLİ VE KREMALI PAY

Pudingli Ve Kremalı Pay

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pudingli Ve Kremalı Pay Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 80 gr tereyağı

İç harcı için

  • 1 Paket çikolatalı bademli puding
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yaprak jelatin

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kavrulmuş file badem

Pudingli Ve Kremalı Pay Nasıl Yapılır?

  • Taban için bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip ekleyin ve iyice karıştırın.
  • 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip bisküvi karışımını ekleyin ve kenarları yüksek olacak şekilde bastırarak yayın.
  • Derin dondurucuda bekletin. Yaprak jelatini 5 dakika içi su dolu bir kapta bekletin.
  • Çikolatalı ve bademli puding ve sütü tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Yumuşayan jelatini pudinge ekleyin ve eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Pudingi bisküvi tabanının üzerine dökün ve derin dondurucuda en az 1.5 saat bekletin.
  • Krem şanti ve sütü bir kaba alıp mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Pastanın üzerine çırpılmış krem şantiyi yayın ve buzdolabında 1 saat soğumaya bırakın.
  • Kavrulmuş file badem serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!