ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ FINDIKLI VE PUDİNGLİ PASTA

> FINDIKLI VE PUDİNGLİ PASTA
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı ve Pudingli Pasta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket çikolatalı puding
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 adet 20 cm’lik sade kek
  • Yarım su bardağı fındık

Üzeri için

  • 1 paket çikolatalı sos
  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı karışık meyve
Fındıklı ve Pudingli Pasta Nasıl Yapılır

Çikolatalı pudingi tencereye alıp sütü ekleyin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 10 dakika soğumaya bırakın. Keki ufalayarak pudingin içine ekleyin ve tahta bir kaşık ile iyice karıştırın. Fındıkları ekleyin. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yayın ve karışımı kalıba aktarın. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Krem şanti ve sütü koyulaşıncaya kadar çırpın. Pastayı dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı sos gezdirin. Çırpılmış krem şanti ve meyveler ile süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.