ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİLEKLİ PUDİNGLİ İRMİK HELVASI

Çilekli Pudingli İrmik Helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Pudingli İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 80 gr dolmalık fıstık
  • 1 paket şekerli vanilin

Puding için

  • 1 paket çilekli puding
  • 3 su bardağı süt

Çilekli Pudingli İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını derin bir tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 2 dakika kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun. Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri koyup ısıtın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın. Üzerine şekerli vanilini de ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. Çilekli puding ve sütü tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Helvaları kuplara veya kaselere paylaştırın. Üzerine çilekli pudingi ekleyerek soğumaya bırakın. Çilekli pudingli irmik helvası şimdi hazır. Helvaları servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!