Tel Kadayıflı Puding

Tel Kadayıflı Puding
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tel Kadayıflı Puding için

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır ya da buğday)
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 300 g tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Tel Kadayıflı Puding

Nasıl Yapılır

Nefis lezzetiyle en çok sevilen sütlü tallılardan tel kadayıflı puding

  1. Tel kadayıflarını doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve tel kadayıfları iyice kızarana kadar kavurun. Bir kenara alıp soğutun.
  2. Krema hariç diğer bütün malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Piştikten 5 dakika kadar sonra kremayı ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
  3. Servis kabınızı veya küçük kaplarınızı sudan geçirin. Daha sonra, önce muhallebiyi, ardından kavurduğunuz tel kadayıfları üzerlerine doldurun ve soğuduktan sonra tel kadayıflı pudinginizi servis edin.

Nefis kadayıflı muhallebi tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo