ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR TEL KADAYIFLI PUDİNG

Tel Kadayıflı Puding

Tel kadayıflı puding

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tel Kadayıflı Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır ya da buğday)
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 300 g tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tel Kadayıflı Puding Nasıl Yapılır?

Nefis lezzetiyle en çok sevilen sütlü tallılardan tel kadayıflı puding

  • Tel kadayıflarını doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve tel kadayıfları iyice kızarana kadar kavurun. Bir kenara alıp soğutun.
  • Krema hariç diğer bütün malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Piştikten 5 dakika kadar sonra kremayı ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
  • Servis kabınızı veya küçük kaplarınızı sudan geçirin. Daha sonra, önce muhallebiyi, ardından kavurduğunuz tel kadayıfları üzerlerine doldurun ve soğuduktan sonra tel kadayıflı pudinginizi servis edin.

Nefis kadayıflı muhallebi tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!