ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR TEL KADAYIFLI PUDİNG

> TEL KADAYIFLI PUDİNG
Tel kadayıflı puding
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tel kadayıflı puding tarifi için malzemeler
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır ya da buğday)
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 300 g tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Tel kadayıflı puding Nasıl Yapılır

Nefis lezzetiyle en çok sevilen sütlü tallılardan tel kadayıflı puding

  • Tel kadayıflarını doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin ve tel kadayıfları iyice kızarana kadar kavurun. Bir kenara alıp soğutun.
  • Krema hariç diğer bütün malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Piştikten 5 dakika kadar sonra kremayı ekleyin ve mikserle iyice çırpın.
  • Servis kabınızı veya küçük kaplarınızı sudan geçirin. Daha sonra, önce muhallebiyi, ardından kavurduğunuz tel kadayıfları üzerlerine doldurun ve soğuduktan sonra tel kadayıflı pudinginizi servis edin.

Nefis kadayıflı muhallebi tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.