Pilaki Tarifleri: Yemeklerin Yanında Sunabileceğiniz 10 Nefis Pilaki Tarifi
Pilaki nedir? Pilaki nasıl yapılır, hangi çeşitleri mevcuttur? Pilaki hangi mutfağa aittir? İşte, yemeklerin yanında soğuk bir şekilde servis edilen 10 farklı pilaki tarifi:

Pilaki, Türk mutfağında zeytinyağlı, soğuk yenen başlıca soslu yemeklere verilen isimdir. En bilineni barbunya ile yapılan pilakidir. Ayrıca mevsim balıklarıyla hazırlanan pilakiler de Türk mutfağında oldukça meşhurdur. Ana yemeklerin yanında sunulan pilaki, meze olarak servis edilir. Yemek soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı, maydanoz ve limon suyu eklenir. İşte, yemeklerin yanına çok yakışacak 10 farklı pilaki tarifi:

  1. Barbunya Pilaki

Barbunya, havuç ve patates ile hazırlanan barbunya pilaki, et ve balık yemeklerinin yanınsa servis edilir. Servisten önce üzerinde zeytinyağı gezdirilir.

  1. Havuç Pilaki

Havuç, pirinç ve sarımsak ile hazırlanan havuç pilaki, hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakır. Ortalama 40-50 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Ermeni Usulü Fasulye Pilaki

Pilaki yalnızca ülkemizde değil, Ermenistan'da da çok sevilen bir tariftir. Fasulye ve domates ile hazırlanan bu pilaki, dereotu ile süslenebilir.

  1. Uskumru Pilaki

Uskumru, biber ve patlıcan ile hazırlanan pilaki, yaklaşık 285 kalori değerindedir. Sebzeler tabağa dizildikten sonra, en üst kısma uskumru balığı eklenir ve servis edilir.

  1. Midye Pilaki

Midye sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Havuç, patates, kereviz ve midye ile hazırlanan midye pilaki, yaklaşık 50 kalori değerindedir.

  1. Kırlangıç Pilaki

Kırlangıç balığının sebzelerle pişirilmesiyle hazırlanan kırlangıç pilaki, yaklaşık 320 kaloridir. Balığı pişirirken tepsiye defne yaprağı ekleyerek, kötü kokuları önleyebilirsiniz.

  1. Kefal Pilaki

Ağustos-Eylül aylarında avlanan kefal balığı, zengin besin değerleriyle mutlaka tüketilmesi gereken balıklardan biridir. Kefal pilaki ile siz de unutulmaz bir yemek hazırlayabilirsiniz.

  1. Patates Pilaki

Ortalama 30 dakikada hazırlanan patates pilaki, hafifliği ile sindirimi kolaylaştırır. Özellikle kalabalık sofralarda yer verebileceğiniz tariflerden biridir.

  1. Palamut Pilaki

Palamut balığını sevenleri böyle alalım. Sebzelerle fırınlanarak hazırlanan palamut pilaki, ılık veya soğuk servis edilir. Limon suyu ve maydanozla zenginleştirilir.

  1. Fırında Bamya Pilaki

Bamya, fesleğen ve sos ile hazırlanan bamya pilaki, kolayca hazırlanan tariflerden biridir. Dilerseniz, bamya pilaki tarifini defterinize kaydedebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Volovan tarifleri
  2. Sebzeli sufle tarifleri
  3. Değişik kabak yemekleri
  4. Patates salatası tarifleri
  5. Başlangıç yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Ispanak Borani Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Somon Balığı Nasıl Temizlenir?
Cennet Çiçeği Küfeya Bakımı Nasıl Yapılır?
Glikoz Şurubu Nedir, Zararları Nelerdir?
Tat Duyusu: Hangi Tatları Alabiliyoruz?
Hindistan Cevizi Suyunu Kullanmanın 9 Yolu