ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ PATATES PİLAKİ

Patates Pilaki

Patates pilaki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 10 küçük taze patates
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 5 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 bardak su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet dereotu

Patates Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
  • Havuçları küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin. 5 diş sarımsak, tuz ve tozşekeri ilave edip 5-6 dakika pişirin.
  • Patatesleri soyup tencereye ilave edin. Suyu ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Soğuyunca servis tabağına alıp karabiber serpin. Dereotunu kıyıp üzerine serpiştirin. Dilerseniz limon suyu ekleyip servis yapın.

Alternatif olarak barbunya pilaki tarifini de deneyebilirsiniz.

Şefin Yorumu :
ZEYTİNYAĞI VE SİNDİRİM 
Bütün yağlar midede değil, bağırsaklarda sindirilir. Yağların içinde en kolay sindirileni zeytinyağıdır. Çünkü zeytinyağı diğer yağlardan farklı olarak midede bulunduğu sürede sindirim için gereken mide asitlerini azaltmaz. Zeytinyağı, safra kesesinin kolesterolden temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, kabızlığı önleyerek, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!