Narlı Tarifler: Narla Yapabileceğiniz 16 Farklı Tarif
Bereketin sembolü olan nar ile yapabileceğiniz yemek tarifleri mi arıyorsunuz? İşte, ana yemekten mezeye, tatlıdan içeceğe 16 farklı ve kolay narlı tarif:

Eski zamanlardan beri bereketin ve bolluğun sembolü olan nar, sofralarınızı renklendiriyor. Sayısız faydaları bulunan bu lezzet taneleri ile tatlı ve tuzlu birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Sağlık uzmanlarının özellikle belirli aralıklarla yenilmesini ısrarla önerdikleri nar, vücuda doğal antioksidan takviyesi yapan özel bir meyvedir. Kabuğundan taneleri saran zara kadar potasyum, demir ve C vitamini gibi ihtiyacımız olan temel maddeleri içinde hapseden narla hem çok lezzetli, hem de sağlıklı reçeteleri kolayca hazırlayabilirsiniz. 'Narla hangi yemekler yapılır?' diye merak edenler için en lezzetli tariflerimizi derledik. Narın şifası ve bereketi sofralarınızdan eksik olmasın istiyorsanız haydi mutfağa! İşte, çok lezzetli 16 narlı tarif:


  1. Nar Ekşili Tavuk Baget


Hem lezzetli, hem de ekonomik olması nedeniyle sofralarımızdan eksik olmayan tavuk bagetleri, nar ekşisi ile bir araya getirdik. Bebek patates, biberiye, kişniş ve nar taneleri ile hazırlanan bu yemeği, davet sofralarında servis edebilirsiniz.


  1. Nar Soslu Hindi But


Soya sosu, kuru kayısı ve kuru erik ile süslenen hindi butları, özel nar sosu ile zenginleştirdik. Özellikle yılbaşı, davet gibi kalabalık sofralarda yer verilen nar soslu hindi butları, sevdiğiniz baharatlarla hazırlayabilirsiniz.


  1. Narlı Et Kavurma


Dana eti, soğan ve nar taneleri ile hazırlanan et kavurmayı, fırında kızarmış patates ile birlikte servis edebilirsiniz. Protein bakımından zengin olan bu yemek, ortalama 30-40 dakikada hazırlanır.


  1. Narlı Roka Salatası


Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz salata tarifleri arıyorsanız, narlı roka salatası tam size göre. Ortalama 15 dakikada hazırlanan narlı roka salatasını, mısır, zeytin, ceviz, domates gibi sevdiğiniz malzemelerle harmanlayabilirsiniz.


  1. Maş Fasulyeli ve Narlı Salata


Yapımında maş fasulyesi, lor peyniri, nar taneleri ve biber kullanılan bu salata, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışır. Maş fasulyeli narlı salatayı sunmadan önce özel sosu ile harmanlamayı unutmayın.


  1. Tahinli ve Narlı Nohut Salatası


Tahin, yeşil zeytin, nohut ve zerdeçal ile hazırlanan bu salata, ortalama 20-25 dakikada sofralardaki yerini alır. Nar taneleri ile zenginleştirilen salata, et ve sebze yemeklerinin yanında sunulabilir.


  1. Nar Topundan Peynir Mezesi


Beyaz peynir, lor peynir ve nar taneleri ile hazırlanan bu meze, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Hem şık görünümü, hem de lezzeti ile davet sofralarının vazgeçilmezidir.


  1. Nar Ekşisi


Yemeklerin ve salataların içerisinde kullanılan nar ekşisini kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Yapımında yalnızca nar ve tuz kullanılan nar ekşisini, cam şişelerde muhafaza edebilirsiniz.


  1. Nar Şurubu


Nar, toz şeker ve su ile hazırlanan nar şurubu, isteğe göre tarçın ve karanfil ile aromalandırılır. Yemeklerin yanında sunulan nar şurubu, C vitamini bakımından zengindir.


  1. Narlı Cupcake


Cupcake hamuru, krem şanti, labne peyniri ve nar taneleri ile hazırlanan narlı cupcake, şık görünümü ile en lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Özellikle misafir ağırlarken sunulan narlı cupcakeler, çay sohbetlerinin keyfini ikiye katlar.


  1. Narlı Kup


Krema ve narlı pelte ile hazırlanan narlı kuplar, hem hafif, hem de lezzetlidir. Şık bir sunum için nar taneleri, nane yaprakları ve ince kıyılmış çikolata ile birlikte servis edebilirsiniz.


  1. Narlı Meyve Salatası


Nar, portakal ve ananas ile hazırlanan meyve salatası vitamin bakımından oldukça zengindir. Sağlıklı ve hafif tatlılar arasında yer alan narlı meyve salatasını, sevdiğiniz meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.


  1. Narlı Çikolata


Nar ve bitter çikolatayı hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan narlı çikolataları sizlerin beğenisine sunuyoruz.


  1. Narlı ve Çikolatalı Pelte


Bitter çikolata, nar suyu ve buğday nişastası ile hazırlanan bu pelte, büyük nar kabuklarının içinde sunulur. İsteğe göre üst kısmını hindistan cevizi, nane yaprakları ve çikolata dilimleri ile süsleyebilirsiniz.


  1. Narlı ve Mayalı Baton Kek


Baton kek, kabarık bir şekilde sunulan ve meyvelerle zenginleştirilen bir kek çeşididir. Çay saatlerinde sunulan baton keki, krema ve nar taneleri ile hazırlayabilirsiniz.


  1. Nar ve Chia Tohumlu Ahududu Jölesi


Tatlı yaparken meyvelerin lezzetinden yararlanmak isteyenleri böyle alalım. Yapımında nar, ahududu, mango, chia tohumu ve bal kullanılan bu tatlı, ortalama 30 dakika içerisinde hazırlanır.


Şunlara da göz atın;

  1. Portakallı tatlı tarifleri
  2. Mandalinalı tarifler
  3. Elmalı tatlı tarifleri
  4. Armutlu tatlılar
  5. Hafif tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?
Çiğ Sosis Yenir Mi?