Kruvasan Tarifleri: Yemeye Doyamayacağınız 5 Farklı Kruvasan Tarifi
Kruvasan nedir, nasıl yapılır? Kruvasan nerenin tatlısıdır? Kruvasan çeşitleri nelerdir? İşte, kahvenin yanında atıştırabileceğiniz tadı damağınızda kalacak 5 farklı kruvasan tarifi:
Kruvasan Tarifleri: Yemeye Doyamayacağınız 5 Farklı Kruvasan Tarifi

Kruvasan, dünya çapında sevilen bir hamur işi tarifidir. Fransız mutfağından yayıldığı düşünülse de, tarihteki ilk kruvasan Avusturalyalılar tarafından yapılmıştır. 


Kruvasan Nasıl Yapılır?


Kruvasan, ince ince açılan hamur katlarından oluşur. Katların arasına tereyağı sürülür ve ay şekli verilir. İsteğe göre sade veya çikolatalı olarak sunulur. Fırında pişirilen kruvasan, kahve ile birlikte servis edilir.


Kruvasan Tarifleri


  1. Kruvasan


Süt, maya ve un ile hazırlanan klasik kruvasan, krem çikolata ile doldurulur. Kahvaltıda veya çay saatlerinde sunulan kruvasan, pudra şekeri serpiştirilerek servis edilir.

  1. Peynirli Kruvasan


İçi krem peynir ve süzme peynir dolgusu ile zenginleştirilen peynirli kruvasan, milföy hamuru ile hazırlanır. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

  1. Çedar Peynirli Kruvasan


Kruvasanla nefis bir sandviç yapmak isteyenleri de böyle alalım. Çedar peyniri, edam peyniri, enginar ve pesto sos ile hazırlanan kruvasan sandviç tarifini, kahvaltılarda sunabilirsiniz.

  1. Çikolatalı Milföy Kruvasan


Milföy hamuru ile hazırlanan çikolatalı kruvasan, yalnızca 5 malzemeden oluşur. Üzerine badem ve pudra şekeri serpiştirilir.

  1. Bebek Kruvasan


Sade bir şekilde hazırlanan bebek kruvasan, klasik kruvasanın küçük porsiyonu olarak da bilinir. Atıştırmalık olarak sunulan bu lezzeti okula veya işyerine rahatlıkla götürebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Cupcake tarifleri
  2. Bisküvi tarifleri
  3. Granola tarifleri
  4. Muffin tarifleri
  5. Kolay kurabiye tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Sömelek Köfte Yapmanın Püf Noktaları
Et Kavururken Tuz Ne Zaman Atılır?
En Nefis 10 Serinletici İçeceği Yapay Zekaya Sorduk
Koyun Kavurma Hangi Etten Yapılır?
Soğan Doğrarken Neden Gözlerimiz Yaşarır? İşin Sırrı Soğanın Muhteşem Savunması
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Baget Yapmanın 10 Püf Noktası