ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ PESTO SOS

Pesto Sos

Pesto sos

Pesto sos, makarna, ekmek ve salataların içerisinde kullanılan bir sos çeşididir. Gerçek pesto sosu çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanır. Ancak zeytinli, rokalı, kişnişli ve cevizli gibi çeşitleri de mevcuttur. Peki, evde pesto sos nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, pesto sos tarifi ve çeşitleri için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak rokalı pesto sos, mole sosu ve kapari sos tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pesto Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 25 g dolmalık fıstığı
  • 2 su bardağı taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
  • Tuz

Pesto Sos Nasıl Yapılır?

  • Dolmalık fıstıkları bir tavada rengi hafif dönünceye kadar kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz fesleğen yaprakları, iri doğradığınız sarımsaklar, toz parmesan, zeytinyağı, tuz ve kavurduğunuz dolmalık fıstıkları tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Kavanozlara paylaştırıp buzdolabında bekletin. 

Pesto Sos Çeşitleri Nelerdir?

  • Naneli pesto sos; Tarife taze fesleğen yerine nane yaprakları ekleyerek hazırlamaya devam edebilirsiniz. Naneli pesto sosunu pişirme süresinin son 10 dakikasında fırınladığınız veya ızgarada hazırladığınız kuzu etine sürün ya da sos olarak kullanın.
  • Ceviz ve biberiyeli pesto sos; Tarife çam fıstığı yerine doğranmış ceviz, fesleğen yerine ¾ su bardağı (50 gr) maydanoz, ¼ su bardağı (10 gr) kıyılmış taze biberiye ekleyebilirsiniz. Bu sosu ızgara biftek ve pirzolalarda kullanabilirsiniz.
  • Cevizli pesto sos; Tarife çam fıstığı yerine doğranmış ceviz, parmesan yerine eski kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Özellikle makarna ve salatalara çok yakışacaktır.
  • Kişnişli pesto sos; Mutfak robotu çalışırken hazneye 2 diş sarımsak, çekirdekleri temizlenmiş ve kıyılmış acı biber ekleyin. Robotu durdurup ¼ su bardağı (30 gr) ayıklanmış kabak çekirdeği ve yarım su bardağı (60 gr) rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip kısa bir süre çalıştırın. 2 su bardağı (60 gr) taze kişniş yaprağı ekleyip hazırlamaya devam edin. Ardından yarım su bardağı (125 ml) sızma zeytinyağı ilave edip yoğun bir kıvam oluşturun. 1 yemek kaşığı misket limonu suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırdıktan sonra sosun tuzunu ve biberini ayarlayın. Kişnişli pesto sos ızgara tavuk etine çok yakışacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!