Lezzetli milföy hamurundan kruvasan şeklinde atışırmalıklar için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Milföy hamurlarını 15 dakika oda ısısında bekletin.
Unladığınız mutfak tezgahında merdane ile hafif inceltin ve kenarlardan 1 cm boşluk bırakarak üzerlerine çikolatalı fındık kreması yayın. Sivri köşesinden başlayarak rulo şeklinde sarın ve kenarlarını içe doğru kıvırarak ay şekli verin.
Hazırladığınız kruvasanları kat yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpiştirin ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkartıp dinlenmeye bırakın. 10 dakika dinlendikten sonra üzerine pudra şeker serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Çikolatalı Milföy Kruvasan Tarifinin Püf Noktası Nedir?
Milföy hamuru yağlı bir hamur olduğu için hızlı eriyebilir, tezgahı unlamayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.