ANASAYFA TARİFLER FARKLI HAMUR İŞİ TARİFLER BEBEK KRUVASAN

Bebek Kruvasan

Bebek Kruvasan
Avusturya kökenli bir lezzet olan kruvasan, Türkçe'de 'ay çöreği, hilal açması' anlamına gelir. İçi çikolatayla doldurulan veya sade bir şekilde sunulan kruvasan, kat kat hamurdan oluşur. Katlarının arası ise tereyağı ile yağlanır. Kahvenin yanında sunulabilir. Sevilen lezzetlerden biri olan kruvasanı bir de minik halini denemek isteyenleri böyle alalım.. Yemesi ve yapması oldukça keyifli olan bebek kruvasanlar için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bebek Kruvasan Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay kaşığı şeker
  • 180 gr un 
  • 5 gr instant maya 
  • 45 ml ılık su 
  • ¼ adet çırpılmış yumurta 

Katmanlar için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı  

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Bebek Kruvasan Nasıl Yapılır?

  • Maya ve su bir kap içerisinde karıştırılır. 
  • Şeker, un, yumurta ve maya karışımı eklenerek yoğurulur. 1 saat mayalandırılır. 
  • Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür. 
  • Her parça kendi içinde 8 parçaya bölünerek açılır, aralarına tereyağı sürülerek üst üste koyulur, bekletilir. 
  • Dinlenen hamur açılır ve 16 eş üçgene bölünür. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!