Hafif Bayram Tatlıları: Birbirinden Lezzetli 15 Farklı Hafif Bayram Tatlısı
Bayram dendiğinde akıllara ilk gelenlerden biri de tatlıdır. Daha hafif tatlılar yapmak istiyorsanız ne yapmalısınız? Sizler için hafif bayram tatlılarını listeledik. İşte, birbirinden lezzetli 15 hafif bayram tatlısı:

Bayram gelirken akıllara gelen sorulardan biri 'ne tatlı yapsam?' olur. Şerbetli, sütlü, çikolatalı, meyveli birçok tatlı çeşidi olmasına rağmen genellikle bayramlarda şerbetli tatlılar ve özellikle baklava tercih edilir. Geçen ramazanın ardından daha hafif tatlı tercih etmek isteyenler için bayram soflarınıza çok yakışacak, hafif bayram tatlılarını sizler için listeledik . İşte, birbirinden lezzetli ve hafif 15 farklı bayram tatlısı:

  1. Kadayıflı Muhallebi 


Ana malzemeleri tel kadayıf, süt ve ceviz içi olan muhallebili kadayıf, Ramazan ayında sık sık tüketilir. Balkan ülkelerinde de ilgi gören muhallebili kadayıfı, dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Gerçek Sütlaç 


Sütlü tatlılar denildiğinde ilk akla gelen, hafif ve doyurucu tarifiyle geleneksel nişastalı sütlaçtır. Sütlaç, Türk mutfağına özgü bir lezzettir. Hafif ve pratik bir lezzettir.

  1. Trileçe 


Dünya mutfağında oldukça sevilen trileçe, sütlü keki ve karamel sosu ile bayramda sofralarınıza çok  yakışacak lezzetli ve hafif bir lezzettir. 

  1. Saray Sarması 


Hazırlaması 20, pişirmesi yaklaşık 15 dakika olan saray sarması, Osmanlı'dan miras kalan lezzetlerden biridir. Hafifliği ile çok beğenilen bu tatlı, rulo şeklinde sunulur.

  1. Kemalpaşa Tatlısı 


Bursa mutfağına özgü bir tatlı olan kemalpaşa tatlısı; un, peynir ve şerbet ile hazırlanır. Yuvarlak bir şekilde sunulan bu tatlı, küçük boyutlar halinde sunulur. İsteğe göre hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

  1. Revani


Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen bu tatlı, irmik ve un karışımı ile hazırlanır. Bazı yörelerde 'yoğurt tatlısı' veya 'sünger tatlısı' olarak da bilinir. Özellikle özel günlerde ve bayram sofralarında sık sık yer verilir.

  1. Şam Tatlısı 


Şam tatlısı, sokak tatlısı olarak geçer. Sokak lezzetlerinden biri olan bu tatlı bayramda evlerinize ve sofralarınıza da çok yakışacak.

  1. İncir Tatlsı


Sadece üç malzeme ile hazırlanan, lezzetli ve pratik lezzetlerden incir tatlısı kuru incir ile hazırlanır. Kısa sürede hazırlayacağınız tatlı bayrama çok yakışacak. 

  1. Krem Karamel 


Krem karamel tabakası sert, üzeri ise muhallebi kıvamında olan bir tatlıdır. Fransız ve İspanya mutfağının gözde lezzetleri arasında yer alır. Ana malzemeleri süt, şeker ve yumurtadır. Yumuşak muhallebi dokusu ve karamelin uyumu ile hafif ve lezzetli bir tatlı yapabilirsiniz.

  1. Yalancı Tavuk Göğsü 


Ana malzemeleri süt, şeker ve undan oluşur. Geleneksel olarak tavuk göğsü ile hazırlanır. Pratik versiyonunu yaparak servis etmek isterseniz yalancı tavuk göğsünü deneyebilirsiniz. 

  1. İncir Uyutması 


İncir ve süt ile hazırlanan incir uyutması ise, Yozgat ile özdeşleştirilmiştir. İncirli muhallebi olarak geçmektedir. Kuru incir ile her mevsimde hazırlanarak servis edilir. 

  1. Muhallebi 


Osmanlı mutfağında önemli konuklara ikram edilen muhallebinin ana malzemeleri nişasta ve süttür. En klasik ve lezzetli tariflerden biridir. Bayramda hafif ve pratik bir tarif arayanlar mutlaka denemelidir. 

  1. Şekersiz Çikolata Topları 


Bayramda rafine şekersiz tatlı arayanlar bu tarife! Kahve yanında ikram edebileceğiniz pratik ve lezzetli şekersiz çikolata toplarını bayram için hazırlayabilirsiniz. 

  1. Çilek Soslu Cheesecake 


Cheesecake ilk aşamada bayram tatlısı olarak aklınıza gelmese de görüntüsü ve tadı ile bayramda farklı bir lezzet arayanlar için iyi bir tercih olacak. 

  1. Kazandibi 


Saray mutfağının önemli lezzetlerinden biri de kazandibi tatlısıdır. Tavuk göğsü ile hazırlanan muhallebinin karamelize edilmesi ile hazırlanan bu tatlı, bayramda hafif bir tatlı tercih etmek isteyenler için mükemmel bir tercihtir .

Şunlara da göz atın;

  1. Geleneksel bayram yemekleri
  2. Ev yapımı lokum tarifleri
  3. Bayram için sütlü tatlılar
  4. Bayram için şerbet tarifleri
  5. 13 Bayram tatlısı

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı