Fırında Etsiz Yemekler: Fırında Yapılan 14 Nefis Etsiz Yemek Tarifi
Fırında yapılan etsiz yemekler nelerdir? Hangi yemekler fırında kolayca yapılabilir? İşte, sofralarınıza lezzet katacak, tadı damağınızda kalacak 14 farklı fırınlanmış etsiz yemek tarifi:

Et ve sebzelerle hazırlanan fırın yemekleri, kalabalık sofralarda mutlaka kendine yer bulur. Farklı soslarla marine edilen, baharatlarla harmanlanan fırın yemekleri, pratik olduğu için sık sık tercih edilir. Ayrıca fırında pişirilen yemekler, kızartma işlemine göre daha az yağ içerir. Diyet listelerinde de yer verilen fırın yemeklerini, bu kez etsiz bir şekilde sunuyoruz. Hem doyurucu, hem de ekonomik olan fırında etsiz yemekler ile siz de sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz. İşte, keşke hiç bitmese diyeceğiniz 14 nefis etsiz fırın yemeği:


  1. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar


Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Karnabahar, beşamel sos ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu yemeğin porsiyonu ortalama 130 kaloridir.


  1. Fırında Yağsız Falafel


Lübnan mutfağıyla özdeşleşen falefel, nohut, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan bir köfte çeşididir. Beslenme Koçu Anıl Ercan'dan hem diyet, hem de vegan menülerine ekleyebileceğiniz fırında yağsız falafel tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.


  1. Brokoli Graten


Sebze yemekleri ve salatalarda kullanılan brokoliyi, bu kez ana malzeme olarak kullandık. Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan brokoli grateni, 30-35 dakika içerisinde sunabilirsiniz.


  1. Çırpma


Çanakkale mutfağıyla özdeşleşen çırpma, ıspanak, un ve soğan karışımından oluşur. Hazırlaması 10, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. İsteğe göre ana yemeklerin yanında ara sıcak olarak sunabilirsiniz.


  1. Fırında Kök Sebzeler


Vitamin deposu olarak bilinen kök sebzeleri fırında kolayca pişirerek hem doyurucu, hem de sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Havuç, patates, pancar ve yer elması ile hazırlanan bu yemeği, sevdiğiniz sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.


  1. Fırınlanmış Kıtır Mozzarella


İtalyan mutfağından dünyaya yayılan mozzarella peyniri genellikle makarna ve pizzaya lezzet katmak için kullanılsa da, bu kez atıştırmalık yapımında kullanıyoruz. Yalnızca 3 malzemeden oluşan kıtır mozzarellaları, sebze yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.


  1. Tepside Kabak Mücver


Kabak denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri olan mücveri, bu kez fırınlama usulüyle pişirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Porsiyonu yaklaşık 65 kalori olan fırında kabak mücveri, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.


  1. Fırında Yer Elması


Demir ve potasyum bakımından zengin olan yer elması, kalp sağlığını korumasıyla bilinen. Sağlık açısından çok faydalı olan bu besini, zeytinyağı, kekik ve sarımsak ile marine edip fırında pişirerek hem sağlıklı, hem de doyurucu bir yemek hazırlayabilirsiniz.


  1. Fırında Bamya Pilaki


Bamya, domates ve soğan ile hazırlanan bamya pilaki, genellikle ana yemeğin yanında yan ürün olarak sunulur. Lezzetini arttırmak için limonlu sos kullanabilirsiniz.


  1. Fırında Erişteli Ispanak


Hem görünümü, hem de tadı ile böreği andıran erişteli ıspanak, çay saatlerinde sunulan nefis bir yemektir. Yapımında beyaz peynir, erişte, kaşar peyniri ve ıspanak kullanılan bu yemek, farklı sebzelerle zenginleştirilebilir.


  1. Fırında Mantar Köftesi


Protein bakımından çok zengin olan, diyet ve vejetaryen menülerinde kendine yer bulan mantarı, bu kez etsiz köfte yapımında kullandık. Nohut, keten tohumu ve yulaf ezmesi ile hazırlanan fırında mantar köftesini, dip soslarla birlikte sunabilirsiniz.


  1. Fırında Mozzarella Patlıcan


Patlıcan ve mozzarella peynirini hiç birlikte denediniz mi? Sevgili Elif Eden Tapan'ın özel tarifi olan fırında mozzarellalı patlıcanı, domates, fesleğen ve parmesan peyniri ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


  1. Fırında Sebzeli Enginar Kalbi


Okurumuzdan gelen sebzeli enginar kalbi, havuç, kereviz, patates ve zerdeçal ile hazırlanır. Kalori değeri düşük olan bu yemek, diyet listeleri için de uygundur.


  1. Pizza Tadında Fırın Makarna


Bol malzemeli nefis bir fırın makarnaya ne dersiniz? Üzeri domates, mozzarella, biberiye ve fesleğen ile zenginleştirilen pizza tadında fırın makarnayı, 40 dakikalık pişirme süresinin ardından afiyetle tüketebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Etsiz iftar yemekleri
  2. Fırında makarna tarifleri
  3. Fırında balık tarifleri
  4. Güveç tarifleri
  5. Patlıcan yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı