Beypazarı Kuşbaşılı Güveç

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
13 Şubat 2024

Ankara'nın Beypazarı ilçesine özgü bir lezzet ile karşınızdayız. Beypazarı güveci çok lezzetli bir yemektir ve akşam sofralarınıza çok yakışacak.Beypazarı etli güveci için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, tarifin yapılışı ve malzemeleri aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Beypazarı Kuşbaşılı Güveç için

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 250 gr pirinç
  • 100 gr tereyağı
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Su
  • Tuz
Beypazarı Kuşbaşılı Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Soğan, domates ve biberler küp küp yemeklik doğranır.
  2. Güveç içerisine sebzeler yerleştirilir.
  3. Ardından etler ilave edilir.
  4. Su eklenerek güvecin kapağı kapatılır.
  5. Etler pişmeye bırakılır.
  6. Pirinç sıcak suda bekletilir.
  7. Pişen etler ayrı bir kaba alınır.
  8. Pirinç ilave edilir. Gerekirse su eklenir, güveç içerisinde pişirilir.
  9. Etler ve sebzeler eklenerek 15 dakika daha pişirilir.
  10. Ardından sıcak servis edilir.
  11. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo