ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ SOĞAN KEBABI / GAZİANTEP

Soğan Kebabı / Gaziantep

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Soğan Kebabı / Gaziantep Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g Bizim Yağ
  • 1 kg sarı soğan
  • 300 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 sivri biber
  • 3 domates

Soğan Kebabı / Gaziantep Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. Her birini üstten alt kısmını koparmayacak şekilde derin kesin. Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. İkiye kestiğiniz biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri de ilave edin. Nar ekşisi ve erittiğiniz 50 g Bizim Yağ’ı ve sıcak suyu küçük bir kasede karıştırıp soğanların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:25

dağıldı. olmadı. neden dağıldığını anlamadım, birebir tarife uyduğunu düşünüyorum.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!