ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ SOĞAN KEBABI / GAZİANTEP

SOĞAN KEBABI / GAZİANTEP

2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan kebabı / Gaziantep tarifi için malzemeler
  • 50 g Bizim Yağ
  • 1 kg sarı soğan
  • 300 g kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 sivri biber
  • 3 domates
Soğan kebabı / Gaziantep hazırlanışı

Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. Her birini üstten alt kısmını koparmayacak şekilde derin kesin. Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. İkiye kestiğiniz biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri de ilave edin. Nar ekşisi ve erittiğiniz 50 g Bizim Yağ’ı ve sıcak suyu küçük bir kasede karıştırıp soğanların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:25:08

dağıldı. olmadı. neden dağıldığını anlamadım, birebir tarife uyduğunu düşünüyorum.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!