ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ OTLU KEBAP

Otlu kebap

Otlu kebap

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu kebap tarifi için malzemeler

  • 750-800 g orta yağlı kıyma
  • 1 soğan (Rendelenmiş)
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dereotu
  • 10 dal kişniş
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık

Otlu kebap Nasıl Yapılır

  • Yeşillikleri kıyıp büyük bir kaseye aktarın. Rendelenmiş soğanı, havanda ezilmiş sarımsağı, salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Kıymanın üzerine bu karışımı ilave edin. İyice yoğurup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine, elinizle düzleştirerek 1 cm kalınlığında olacak şekilde yayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyip isteğe göre süzme yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.