ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ OTLU KEBAP

Otlu Kebap

Otlu kebap

Erzurum yöresine ait olan otlu kebap, dereotu, kıyma ve maydanoz ile hazırlanan bir yemektir. İçerisinde iki farklı salça kullanılır. Hazırsanız, Erzurum usulü otlu kebap nasıl yapılır sorusu için tarife geçelim.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 750-800 g orta yağlı kıyma
  • 1 soğan (Rendelenmiş)
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dereotu
  • 10 dal kişniş
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık

Otlu Kebap Nasıl Yapılır?

  • Yeşillikleri kıyıp büyük bir kaseye aktarın. Rendelenmiş soğanı, havanda ezilmiş sarımsağı, salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kıymanın üzerine bu karışımı ilave edin. İyice yoğurup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine, elinizle düzleştirerek 1 cm kalınlığında olacak şekilde yayın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyip isteğe göre süzme yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dilerseniz, patlıcan kebabını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!