Soğan Çorbası

Soğan Çorbası
24 Mart 2024

Ana vatanı Orta Asya olan soğan, ülkemizde en çok Trakya'da yetiştirilir. Salata ve yemeklerin içinde sık sık kullanılan soğanın, kırmızı, beyaz, mor, siyah gibi çeşitleri mevcuttur. Fransız mutfağından dünyanın birçok yerine yayılan soğan çorbası, özellikle kış aylarında vücut direncini arttırmak için tüketilir. Enfeksiyon hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Özellikle alerji ve astım hastalarının tüketmesi gereken besinler arasında yer alır. Soğan çorbası faydalarından bahsettiğimize göre, Fransız usulü soğan çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Soğan Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon soğan çorbası, yaklaşık 55 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi veren bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Başlangıç menülerini zenginleştirmek için değişik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen yüksek proteinli balık çorbası tarifi ya da kış aylarının şifa deposu brokoli çorbası ilginizi çekebilir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Soğan Çorbası için

Malzemeler

  • Yarım kg sarı veya beyaz soğan
  • 5 su bardağı su veya et suyu
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik
Soğan Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tereyağını tencerede eritin. İçerisine ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve 10 dakika kavurun.
  2. Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine un ekleyip 2-3 dakika sürekli karıştırın.
  3. Kıvamı koyulaştığında su ilave edilip karıştırma işlemine devam edin. Kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 30 dakika pişirin. Son olarak üstünü taze kekik ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Soğan çorbasını, zeytinyağlı biber dolması ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız soğanın acılığını almak için, tuz ile ovun ve bol suda durulayın.
  • Soğanların parça parça olmasını istemiyorsanız, rendeleyebilirsiniz.
  • Soğanın ağır kokusunu gidermek için, suyun içerisine limon sıkabilirsiniz.
  • Çorbada topaklanmalar oluşmaması için karıştırma işlemini bırakmayın. Dilerseniz, pişirme işleminden sonra mikserden geçirebilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için, çıtır ekmek dilimleri ve parmesan peyniri ile karıştırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo