Belen Tava

Belen Tava
27 Kasım 2023

Hatay mutfağından yayılan belen tava, kuzu eti, biber, soğan ve tereyağı ile hazırlanır. İsmini Hatay'ın Belen ilçesinden alan bu yemek, doğru adımlar uygulandığında oldukça lezzetli bir hale geliyor. Belen tava yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar ise etin doğru seçilmesi ve pişirme işlemi için döküm tava kullanılmasından geçiyor. Ancak döküm tavanız yoksa normal tava da kullanabilirsiniz. Pilav ve salata eşliğinde sunulan nefis belen tava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı yörelere ait Nevşehir tava, Maraş tava ve sac tava tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Belen Tava için

Malzemeler

  • 400 gram kuzu eti
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
Belen Tava

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle biber, soğan, domates gibi tarifteki tüm sebzeleri doğrayın ve bir kabın içerisinde karıştırın.
  2. Doğradığınız sebzeleri döküm tavanın tabanına yayın.
  3. İri bir halde doğranmış kuzu etini sebzelerin üzerine ekleyin. Sebzeler görünmeyecek şekilde yerleştirin.
  4. Bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağı etin üzerinde gezdirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  6. Hazırladığınız belen tavayı, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Belen Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte taze et kullanmaya özen gösterin.
  2. Eti alırken iri parçalar halinde doğratın.
  3. Mümkünse döküm tava kullanın. Böylece yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
  4. İsteğe göre tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo