ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ SİNİ MANTI

SİNİ MANTI

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sini mantı tarifi için malzemeler
  • Hamur için:3.5 su bardağı un1 yumurta1 çay kaşığı tuz1.5 su bardağı ılık su İç malzeme:Yarım kilo kıymaYarım demet maydanoz1?er çay kaşığı karabiber ve tuzÜzeri için: 1.5 su bardağı sıcak su500 gr yoğurt2 diş sarımsak2 çorba kaşığı tereyağı2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Sini mantı hazırlanışı

Hamur için; unu hamur yoğurma kabına eleyip tuzla harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı kırın. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
İç malzemeyi hazırlamak için; maydanozu temizleyip kıyın. Kıymaya, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.

Hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile açarak yufka şeklinde açın. İkişer santimlik karelere kesin ve ortalarına kıymalı harcı paylaştırın. Karelerin iki ucunu elinizle birleştirerek kapatın.

Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp mantıların üzerine sıcak su gezdirin.

Sarımsakları temizleyip ezin. Yoğurda ilave edip karıştırın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı tozbiber ekleyip kızdırın. Mantıları servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı sosunu gezdirin. Pulbiber ve nane ile tatlandırıp bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!