ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ KABAK KABUĞU KAVURMASI

Kabak Kabuğu Kavurması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak Kabuğu Kavurması Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kabak
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 yumurta
  • 8 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2-3 dal maydanoz ve dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Kabuğu Kavurması Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayıp kurulayın ve kabuklarını yarım santim kalınlığında kesip iri iri doğrayın.
  • Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp küp küp doğrayın. Sivri biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip halka halka doğrayın.
  • Büyük bir tavada sıvıyağı kızdırın. Kabakları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Sivribiberleri ilave edip 2 dakika kavurun.
  • Domates ve tuzu ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavanın iki kenarına yumurtaları kırın. Yumurtalar hafif sulu olacak şekilde pişince tavayı ocaktan alın.
  • Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Hazırladığınız kavurmanın üzerine serpin. Pulbiber ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Faydaları saymakla bitmeyen kabak ile farklı tarifler hazırlamak istiyorsanız, fırında kabak mücver tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!