ANASAYFA TARİFLER EGE MUTFAĞI YEMEKLERİ KALAMAR KIZARTMA

Kalamar Kızartma

Kalamar kızartma

Aydan Üstkanat’tan taze kalamarları marine edip un ile kızartarak hazırlanan bir lezzet. Girit’te kalamar dolma daha çok sevilir. Dolma için kalamarı dilimlemeden süt, limon suyu ve karbonata yatırın. Yine dondurun ve sudan geçirerek çözülmesini sağlayın ve içini ister haşlanmış pirinçli isterseniz peynirli bir harç ile doldurun. Zeytinyağında veya kömürde pişirip dilimleyerek servis edin.

Deniz ürünleri sevenler için kalamar dolması ve tavuk kalamar tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kalamar Kızartma Tarifi İçin malzemeler

  • Taze kalamar
  • Un 

Hazırlık için

  • Süt
  • Limon suyu
  • Karbonat

Kalamar Kızartma Nasıl Yapılır?

  • Kalamarın içini temizleyin soğuk suda yıkayıp istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  • Süt, limon suyu ve karbonatı bir kaba alarak kalamar dilimlerini içine yatırın. Sudan geçirip kurulayın ve dondurucuya atın.
  • Dilediğiniz zaman çıkarıp soğuk suya tutun (anında çözülür), kurulayın ve unlayıp derin yağda pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!