Fırınlanmış Girit Kabağı

Girit’te bir çok sebze domatesli olacaksa bu şekilde servis edilir. Tencerede pişirilecekse etli ve beyaz soslu yapılır. Aydan Üstkanat’tan Girit kabağı ve domatesle hazırlayacağınız hafif ve pratik nefis bir yaz yemeği…
Dilerseniz, patlıcanlı girit kabağı ve girit kabağı salatası tarifine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet büyük boy Girit kabağı
- 2 adet domates (Küp doğranmış)
- 1adet defne yaprağı
- Sarımsak (Miktar isteğe bağlıdır)
- Zeytinyağı ve tuz
Fırınlanmış Girit Kabağı Nasıl Yapılır?
- Kabakları boydan ikiye kesin ve irice doğrayın.
- Zeytinyağı, defne, tuz ve sarımsakla karıştırıp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
- Pişerken arada mutlaka bir kez alt üst edin.
- Bu arada domatesi bir tavaya alın ve tuz ilave soteleyin.
- Servis tabağına domatesi alın üzerine fırınlanmış kabağı koyup sıcak veya ılık olarak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR