ANASAYFA TARİFLER EGE MUTFAĞI YEMEKLERİ FIRINLANMIŞ GİRİT KABAĞI

Fırınlanmış Girit Kabağı

Fırınlanmış Girit kabağı

Girit’te bir çok sebze domatesli olacaksa bu şekilde servis edilir. Tencerede pişirilecekse etli ve beyaz soslu yapılır. Aydan Üstkanat’tan Girit kabağı ve domatesle hazırlayacağınız hafif ve pratik nefis bir yaz yemeği…

Dilerseniz, patlıcanlı girit kabağı ve girit kabağı salatası tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet büyük boy Girit kabağı
  • 2 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1adet defne yaprağı
  • Sarımsak (Miktar isteğe bağlıdır)
  • Zeytinyağı ve tuz

Fırınlanmış Girit Kabağı Nasıl Yapılır?

  • Kabakları boydan ikiye kesin ve irice doğrayın.
  • Zeytinyağı, defne, tuz ve sarımsakla karıştırıp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişerken arada mutlaka bir kez alt üst edin.
  • Bu arada domatesi bir tavaya alın ve tuz ilave soteleyin.
  • Servis tabağına domatesi alın üzerine fırınlanmış kabağı koyup sıcak veya ılık olarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!