ANASAYFA TARİFLER EGE MUTFAĞI YEMEKLERİ SARIMSAKLI MİDYE

Sarımsaklı Midye

Sarımsaklı midye

Aydan Üstkanat’ın yorumuyla midyeye sarımsak sosu eklenerek hazırlanan harika bir lezzet…

Püf Noktası: Kabuklu midye için; üst kabuğu çıkarın ve üzerine ezilmiş sarımsak, kaşar peyniri rendesi koyup ızgara bölümünde 2-3 dakika maksimum sıcaklıkta fırınlayın.

Dilerseniz, midye tava ve midye dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsaklı Midye Tarifi İçin malzemeler

  • 800 g midye içi
  • Bol sarımsak
  • Zeytinyağı, tuz

Sarımsaklı Midye Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada zeytinyağını ısıtıp midyeleri içine atın, alt üst kısa sürede ve yüksek ateşte pişirip üzerine bolca zeytinyağı ve bol ezilmiş sarımsak ekleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!