ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ GALETA

Galeta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Galeta Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr ekmek unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • ¾ su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam

Galeta Nasıl Yapılır?

Çayın yanına kıtır kıtır bir lezzet. Tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın. Hamurdan parçalar kopartıp uzun şeritler yapın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örtüp 30 dakika daha mayalandırın. Üzerlerine susam serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!