Kaburga Dolması

Kaburga dolması, özellikle Mardin'e özgü bir lezzettir. Duruşu, servis şekli ve lezzetli ile ziyafetlerin, özel günlerin vazgeçilmezidir. Kaburga dolması için siz ve malzemeleriniz hazırsa lezzet dolu dolmanon detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için balkabağı dolması, alabalık dolması ve pekmezli ayva dolması tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
2 saat 30 dakika

Kaburga Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 2.5 kg kaburga (koyun eti~sağ göğüs kısmı)
- 150 gr tereyağı
- 150 gr kabuğu soyulmuş badem içi
- 300 gr kıyma
- 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- 750 gr pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
- Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesin. Tereyağını tencereye alıp eritin.
- Badem ve kıymayı ekleyip kavurun. İnce yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin. Tencereye alıp birkaç dakika kavurun.
- Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
- Hazırladığınız pilavı kaburgaya açtığınız cebe doldurun. Etin ağız kısmını iplikle dikin. Kaburganın her yerine salça sürüp yağda kızartın.
- Sıcak fırında üzeri kapalı olacak şekilde 180 derecede 2 saat boyunca pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kaburga Dolmasının Püf Noktası Nedir?
- Dolma yapacağınız için kaburgayı kasapta özel olarak kestirip içini dolduracağınız kısmı cep şeklinde açtırın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR