ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KABURGA DOLMASI

Kaburga dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaburga dolması tarifi için malzemeler

  • 2.5 kg kaburga (koyun eti~sağ göğüs kısmı)
  • 250 gr tereyağı
  • 150 gr kabuğu soyulmuş badem içi
  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 750 gr pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Kaburga dolması Nasıl Yapılır

  • Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesin. Tereyağını tencereye alıp eritin.
  • Badem ve kıymayı ekleyip kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye alıp birkaç dakika kavurun.
  • Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
  • Hazırladığınız pilavı kaburgaya açtığınız cebe doldurun. Etin ağız kısmını iplikle dikin. Kaburganın her yerine salça sürüp yağda kızartın.
  • Sıcak fırına alıp 2 saat boyunca pişirin. Sıcak servis yapın.

Şefin Yorumu: Dolma yapacağınız kaburgayı kasapta özel olarak kestirip içini dolduracağınız kısmı cep şeklinde açtırın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.