Kaburga Dolması

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Kaburga Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 2.5 kg kaburga (koyun eti~sağ göğüs kısmı)
- 250 gr tereyağı
- 150 gr kabuğu soyulmuş badem içi
- 300 gr kıyma
- 1 soğan
- 750 gr pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır?
- Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Kaburganın yağlı kısmından cep şeklinde kesin. Tereyağını tencereye alıp eritin.
- Badem ve kıymayı ekleyip kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye alıp birkaç dakika kavurun.
- Kıyılmış maydanoz, baharat ve tuz ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.
- Hazırladığınız pilavı kaburgaya açtığınız cebe doldurun. Etin ağız kısmını iplikle dikin. Kaburganın her yerine salça sürüp yağda kızartın.
- Sıcak fırına alıp 2 saat boyunca pişirin. Sıcak servis yapın.
Şefin Yorumu: Dolma yapacağınız kaburgayı kasapta özel olarak kestirip içini dolduracağınız kısmı cep şeklinde açtırın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR