ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI ELMA DOLMASI

ZEYTİNYAĞLI ELMA DOLMASI

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı elma dolması tarifi için malzemeler
  • 4 ekşi elma 3 soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 kahve fincanı pirinç 1 tatlı kaşığı kuş üzümü 2.5 kahve fincanı sıcak su 4-5 dal maydanoz 4-5 dal nane 1 çay kaşığı tozşeker 1 tutam tuz 1 çorba kaşığı limon suyu
Zeytinyağlı elma dolması Nasıl Yapılır

Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. Kavrulmakta olan soğana ekleyin. Kuş üzümü ve 1.5 kahve fincanı su ilave edip sürekli karıştırarak pirinçler diri kalacak şekilde 8-10 pişirin.

Nane ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın, iç pilava ekleyin. Tozşeker, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.

Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın ve içlerini biraz oyun. Hazırladığınız iç pilavı elmalara doldurun.

Hazırladığınız elma dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin, 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:00

ENFES YEMEKLERINIZ VE TARIFLERINIZ VAR.EMIN OLUN HER BIRINI DENIYCEM ELLERINIZE SGLIK

Misafir12.10.2016 17:26:16

bende selanik göçmeniyim yemekler süper

Misafir12.10.2016 17:38:24

Ben selanikliyim ve yemeklerimizi yerken parmaklarimi yaliyorum super iste so'z sizde yunaniz kardesim yemeklerimizlede

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.