ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI ELMA DOLMASI

Zeytinyağlı Elma Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 ekşi elma
  • 3 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 2.5 kahve fincanı sıcak su
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal nane
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Zeytinyağlı Elma Dolması Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağını tencerede ısıtıp dolmalık fıstık ve soğanı kavurun. Pirinci bol suda yıkayıp süzün.
  • Kavrulmakta olan soğana ekleyin. Kuş üzümü ve 1.5 kahve fincanı su ilave edip sürekli karıştırarak pirinçler diri kalacak şekilde 8-10 pişirin.
  • Nane ve maydanozu temizleyip ince ince doğrayın, iç pilava ekleyin. Tozşeker, tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın.
  • Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun. Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın ve içlerini biraz oyun. Hazırladığınız iç pilavı elmalara doldurun.
  • Hazırladığınız elma dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin, 1 kahve fincanı sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:58

ENFES YEMEKLERINIZ VE TARIFLERINIZ VAR.EMIN OLUN HER BIRINI DENIYCEM ELLERINIZE SGLIK

Misafir 12 Ekim 2016, 17:26

bende selanik göçmeniyim yemekler süper

Misafir 12 Ekim 2016, 17:38

Ben selanikliyim ve yemeklerimizi yerken parmaklarimi yaliyorum super iste so'z sizde yunaniz kardesim yemeklerimizlede


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!