ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ GIRAR ÇORBASI

Gırar Çorbası

Gırar Çorbası

Van mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan gırar çorbası, 'ayran aşı' ismiyle de bilinir. Van ve çevresinde tüketilen bu çorba, buğday, nohut ve yoğurt ile hazırlanır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilir. Hazırlanan çorba, bol nane eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, gırar çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Eskişehir mutfağından sorpa çorbası ve Adana mutfağından kamhi çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gırar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr yoğurt
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut 
  • 1 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 6 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı nane 

Gırar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt, yumurta, un ve bir miktar su çırpılır.
  • Su bir tencerede kaynatılır, yoğurtlu karışıma yavaş yavaş eklenerek birlikte ocağa alınırlar. 
  • Buğday ve nohut eklenerek karıştırılır. 
  • Tereyağı ve nane başka bir tavada kızdırılarak üzerlerine dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!