ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI KRAKER

Zeytinyağlı kraker

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kraker tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3/4 çay bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye

Üzeri için

  • Kuru biberiye

Zeytinyağlı kraker Nasıl Yapılır

Lezzet kurabiye tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve karabiberi mutfak robotunda karıştırın. Yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpıp ve kuru malzemeye ekleyin.

Hamuru bir kaseye aktarıp su ve biberiyeyi ekleyin. Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun.

Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şeklide açın ve küçük kalıplarla kesin. Üzerlerine fırça ile su sürüp kuru biberiye yaprakları serpiştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.