LOKMA TATLISI

8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lokma tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 20 gr yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar su

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Tarçın
Lokma tatlısı hazırlanışı

Lokma tatlısı servis yapılmadan kısa bir süre önce hazırlanırsa çok daha lezzetli olur. Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Şeker ve ılık su ile mayayı geniş bir kasede eriyinceye kadar karıştırın. Un ve vanilya ekleyip karıştırın. Azar azar su ekleyip yapışkan bir hamur hazırlayın. Üzerini streç film ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru elinize alıp sıkarak, ıslatılmış çay kaşığı ile lokmaları kızgın yağın içerisine atın. Altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kevgir ile yağdan çıkarıp soğumuş şerbetin içine atın. Servis tabağına alın, üzerine tarçın serpiştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!