ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR İNCİR TATLISI

İncir tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncir tatlısı tarifi için malzemeler

  • Yarım kg kuru incir 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı antepfıstığı 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı 1 çay kaşığı tarçınŞurup için:2 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu

İncir tatlısı Nasıl Yapılır

İncirleri bir gece öncesinden yeterince şişmeleri için suda bekletin. Ertesi günü sap kısımlarından kesip içlerini açın.

Şurup için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar karıştırıp bir taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

İç malzemesi için ceviziçi, antep fıstığı, tarçın ve kuru üzümü bir kasede karıştırın.

İncirlerin içine cevizli karışımı paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz kaymakla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.