ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ANTEPFISTIĞI TATLISI

Antepfıstığı tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antepfıstığı tatlısı tarifi için malzemeler

  • 2 kahve fincanı ince çekilmiş antepfıstığı8 kahve fincanı un2 kahve fincanı tozşeker50 gr margarin6 yumurta1 tutam tuzŞerbet için: 3 su bardağı tozşeker2.5 su bardağı su2 tatlı kaşığı limon suyuÜzeri için: 2 kahve fincanı çekilmiş antepfıstığı

Antepfıstığı tatlısı Nasıl Yapılır

Margarini eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarılarına tozşeker ilave edip mikserle iyice çırpın.

 Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip mikserle kar halinde çırpın. Yumurta sarılarına ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Eritilmiş margarini ilave edip karıştırın ve karışımı yağlanmış fırın tepsisine boşaltın. Üzerine çekilmiş antepfıstığını serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Şerbetini hazırlamak için tozşeker ve suyu bir tencerede 10-15 dakika kaynatıp orta koyulukta bir şurup elde edin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.

Tepsiyi fırından alıp kaynar şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Tatlı soğuduktan sonra küçük kare dilimler halinde kesin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:54:49

tatlının tarifinde unu karıştırmayı unutmuşlar :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.