ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ ET PAÇASI

Et Paçası

Et Paçası

Paça çorbası ismiyle de bilinen et paçası, Antep ve Maraş sofrasında sık sık tüketilir. Özellikle bayram sofralarında kendine yer bulan et paçası, dana etinin boyun kısmıyla hazırlanır. Paçayı hazırlayabilmek için et yaklaşık 1,5-2 saat kaynatılır. Daha sonra meyane ile bir araya getirilerek sunulur. Malzemeler hazırsa, et paçası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak terbiyeli kuzu eti çorbası ve saray yahnisi tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Et Paçası Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gram dana eti (tercihen boyun eti)
  • 2,5 su bardağı et suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Meyanesi için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2,5 yemek kaşığı un 

Et Paçası Nasıl Yapılır?

  • Etin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip 1.5- 2 saat boyunca pişirelim.
  • Haşlanmış eti güzelce didikleyelim.
  • Bir tencerenin içerisine su ve et suyunu alıp kaynamaya bırakalım.
  • Su kaynayınca didiklemiş olduğunuz etleri içerisine aktaralım ve 10-15 dakika kadar birlikte kaynatalım.
  • Ayrı bir kâsenin içerisinde terbiyesi için gerekli tüm malzemeleri çırpma teli yardımıyla homojen hale gelene kadar çırpalım.
  • Kaynamakta olan sudan bir kepçe su alıp terbiyenin olduğu kâsenin içerisine aktaralım ve kâsenin içerisindeki tüm malzemeleri suyla beraber yeniden çırpalım.
  • Ardından bu terbiyeyi tencereye azar azar döküp bir yandan da karıştıralım.
  • Terbiyesini ilave ettikten sonra karıştırarak pişirmeye devam edin. Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Terbiyenin kesilmemesi için tencerenin kapağını kapatmayalım. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!