Bayram Çorbası

Bayram çorbası, Sivas’a özel bir çorbadır. Bilinen tuzlu çorbaların aksine tatlıdır. Aslında çorbadan ziyade bayram hoşafı da denebilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, bayram çorbası tarifinin detayları aşağıda.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Bayram Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 150 gram yarma, haşlanmış
- 150 gram fasulye, haşlanmış
- 150 gram nohut, haşlanmış
- 80 gram çekirdeksiz üzüm
- 80 gram kuru kayısı
- 50 gram besni üzümü
- 50 gram kara üzüm
- 50 gram erik kurusu
- 7 hurma, çekirdeksiz
- 70 gram şeker
- 1 çimdik tuz
Bayram Çorbası Nasıl Yapılır?
- Hurma, erik, şeker ve kayısı dışındaki malzemeler tencere içerisine alınır.
- Önceden haşlanmış malzemeler hep birlikte de bir süre haşlanır.
- Üzümler açılınca şeker dışında kalan malzemeler eklenerek pişirilmeye devam edilir.
- Şeker eklenerek pişirilmeye devam edilir. 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR