ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ BAYRAM ÇORBASI

Bayram Çorbası

Bayram Çorbası

Bayram çorbası, Sivas’a özel bir çorbadır. Bilinen tuzlu çorbaların aksine tatlıdır. Aslında çorbadan ziyade bayram hoşafı da denebilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, bayram çorbası tarifinin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bayram Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gram yarma, haşlanmış
  • 150 gram fasulye, haşlanmış
  • 150 gram nohut, haşlanmış
  • 80 gram çekirdeksiz üzüm
  • 80 gram kuru kayısı
  • 50 gram besni üzümü 
  • 50 gram kara üzüm 
  • 50 gram erik kurusu 
  • 7 hurma, çekirdeksiz
  • 70 gram şeker
  • 1 çimdik tuz

Bayram Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hurma, erik, şeker ve kayısı dışındaki malzemeler tencere içerisine alınır. 
  • Önceden haşlanmış malzemeler hep birlikte de bir süre haşlanır. 
  • Üzümler açılınca şeker dışında kalan malzemeler eklenerek pişirilmeye devam edilir. 
  • Şeker eklenerek pişirilmeye devam edilir. 5 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!