ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ ETLİ KAPALI PİDE

ETLİ KAPALI PİDE

6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli kapalı pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 500 gr parça et
  • 1 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Etli kapalı pide Nasıl Yapılır

Kahvaltı günlerimize uygun hamur işleri tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pidemize başlayalım. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. İnce kıyılmış soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Eti ilave edin. Et kavrulunca tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hamuru 6 büyük parçaya ayırın ve her birini oval şekilde açın. Ortalarına kavurduğunuz etleri paylaştırın. Hamuru iki yanından ortaya doğru tamamen kapatın. Ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!