ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ ET SALATASI

Et Salatası

Et Salatası

Eti ana yemekler yerine daha hafif tariflerde kullanmak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Dana eti, arpacık soğan, kırmızı ve sivri biber ile hazırlanan et salatası, nar ekşili sos ile zenginleştirilir. Ana yemeklerin yanında sunulan bu salata, özellikle bayram sofraları için idealdir. Malzemeler hazırsa, et salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patatesli beyin salatası ve köz biberli tavuk salatası tarifine de göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Et Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı et
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 5 adet arpacık soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz 

Sos için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Tuz, kekik, karabiber 

Et Salatası Nasıl Yapılır?

  • Etleri uygun büyüklükte bir tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayalım.
  • Etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.
  • Haşlanan etlerin suyunu süzelim ve etleri bir kâsenin içine alalım.
  • Üzerine daha önceden küp küp doğradığımız kornişon turşuyu, uzun uzun doğradığımız biberleri ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız soğanları ilave edelim. 
  • Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edelim.
  • Başka bir kâseye sos için gerekli malzemeleri alalım. Hepsini güzelce çırpalım.
  • Hazırladığımız sosu eti servis etmeden hemen önce salataya dökelim. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!