ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HALKA TATLISI

Halka Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Halka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 120 ml süt
  • 50 gr margarin
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 100 gr toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Hamur toparlanınca ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ekleyip yedirin.
  • Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı küçük kareler oluşturacak şekilde kesin.
  • Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak şekilde sıkın.
  • Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıda kalacak şekilde kızgın yağa atın.
  • Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa yardımıyla alın. Şerbet için gereken bütün malzemeleri kısık ateşte pişirin.
  • Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir süre bekletin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!