ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HALKA TATLISI

Halka Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Halka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 120 ml süt
  • 50 gr margarin
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Şerbeti için

  • 100 gr toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim. Süt, tuz, margarin ve şekeri bir tencerede kaynatın. Unu ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Hamur toparlanınca ocaktan alın. Hafif soğuyunca yumurtaları tek tek hamura ekleyip yedirin. Hamuru sıkma torbasına doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Yağlı kağıdı küçük kareler oluşturacak şekilde kesin. Margarinle yağlayın. Buzdolabında yağ donuncaya kadar bekletin. Yağlı kağıtların üzerine hamuru yuvarlak şekilde sıkın. Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız halkaları, yağlı kağıtları yukarıda kalacak şekilde kızgın yağa atın. Kızarmaya başlayınca yağlı kağıtları maşa yardımıyla alın. Şerbet için gereken bütün malzemeleri kısık ateşte pişirin. Soğuyan lokmaları sıcak şerbete atın ve bir süre bekletin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!