ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ MEMNUNİYE HELVASI

Memnuniye Helvası

Memnuniye Helvası

Osmanlı saray mutfağından günümü ze kadar gelen, Gaziantep bölgesinde aktif olarak evlerde sıklıkla tüketilen memnuniye helvası sadece 5 malzeme ile yapılır. kilis mutfağında da cıvıkça yapılan bu helva, 'memnune' ve 'memiye helvası' olarak da bilinir. Yapımı pratik, tadı lezzetli ve tarihi olan bu helvayı yapmak için malzemeleriniz hazırsa, memnuniye helvası tarifinin detayları aşağıda. 

Osmanlı mutfağında yapılan alternatif tatlılar için leblebi helvasıpadişah yastığıcevizli güllaç ve lokma göz atabilirsiniz. Daha fazlası için helva tarifleri sayfamızı da ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Memnuniye Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 150 gram yağ 
  • 250 gr şeker
  • 4 su bardağı su 
  • 1 su bardağı tuzsuz eriyen peynir

Memnuniye Helvası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı tencereye alınarak irmikler kavrulmaya başlanır. 
  • Şeker ve su bir tencere de kaynatılarak şerbet haline getirilir. 
  • Renk almaya başlayan irmiğe şerbet dökülerek irmiklerin kıvam alması beklenir. 
  • Kıvam alan helva ocaktan alınarak peynir eklenir. 
  • Karıştırılarak peynir eritilir ve isteğe göre fıstık eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!