Memnuniye Helvası

Memnuniye Helvası
06 Haziran 2022

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen, Gaziantep bölgesinde aktif olarak evlerde sıklıkla tüketilen memnuniye helvası sadece 5 malzeme ile yapılır. Kilis mutfağında da cıvıkça yapılan bu helva, 'memnune' ve 'memiye helvası' olarak da bilinir. Yapımı pratik, tadı lezzetli ve tarihi olan bu helvayı yapmak için malzemeleriniz hazırsa, memnuniye helvası tarifinin detayları aşağıda. 

Osmanlı mutfağında yapılan alternatif tatlılar için leblebi helvasıpadişah yastığıcevizli güllaç ve lokma göz atabilirsiniz. Daha fazlası için helva tarifleri sayfamızı da ziyaret edin.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Memnuniye Helvası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 150 gram yağ 
  • 250 gr şeker
  • 4 su bardağı su 
  • 1 su bardağı tuzsuz eriyen peynir
Memnuniye Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı tencereye alınarak irmikler kavrulmaya başlanır. 
  2. Şeker ve su bir tencere de kaynatılarak şerbet haline getirilir. 
  3. Renk almaya başlayan irmiğe şerbet dökülerek irmiklerin kıvam alması beklenir. 
  4. Kıvam alan helva ocaktan alınarak peynir eklenir. 
  5. Karıştırılarak peynir eritilir ve isteğe göre fıstık eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo