Leblebi Helvası

Leblebi Helvası
13 Temmuz 2023

Un helvası, irmik helvası gibi klasik helva tariflerinden sıkılanlar için, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan nefis leblebi helvası tarifini sizlere sunuyoruz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan leblebi helvası, ortalama 20-25 dakikada hazırlanır. Dilerseniz, leblebi yerine öğütülmüş leblebi tozu da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, leblebi helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Leblebi Helvası Kaç Kalori?

  • Leblebi helvasının 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 350 kalori değerindedir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Leblebi Helvası için

Malzemeler

  • 100 gr leblebi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 4 yemek kaşığı şeker 
  • ¾ su bardağı süt 
Leblebi Helvası

Nasıl Yapılır

  1. 100 gr leblebi mutfak robotunda toz haline getirilir. 
  2. Mutfak robotu yoksa havanda döverek de toz haline getirebilirsiniz. 
  3. Bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine leblebi tozu eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur.
  4. Daha sonra şeker ve süt ilave edilir. Süt çekilinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır. 
  5. Süt tamamen çekildiğinde, helva servis tabaklarına alınır ve servis edilir. İsteğe göre Maraş dondurması ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Leblebi unu satın alabilir ya da leblebiyi toz haline getirerek kullanabilirsiniz. 
  • Süt ve su yarı yarıya kullanılabilir. 
  • Şeker yerine bal ya da hurma püresi kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo