ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ LEBLEBİ HELVASI

Leblebi Helvası

Leblebi Helvası

Un helvası, irmik helvası gibi klasik helva tariflerinden sıkılanlar için, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan nefis leblebi helvası tarifini sizlere sunuyoruz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan leblebi helvası, ortalama 20-25 dakikada hazırlanır. Dilerseniz, leblebi yerine öğütülmüş leblebi tozu da kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, leblebi helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Leblebi Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr leblebi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı 
  • 4 yemek kaşığı şeker 
  • ¾ su bardağı süt 

Leblebi Helvası Nasıl Yapılır?

  • 100 gr leblebi mutfak robotunda toz haline getirilir. 
  • Mutfak robotu yoksa havanda döverek de toz haline getirebilirsiniz. 
  • Bir tavada tereyağı eritilir. Üzerine leblebi tozu eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur.
  • Daha sonra şeker ve süt ilave edilir. Süt çekilinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır. 
  • Süt tamamen çekildiğinde, helva servis tabaklarına alınır ve servis edilir. İsteğe göre Maraş dondurması ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Leblebi Helvası Kaç Kalori?

  • Leblebi helvasının 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 350 kalori değerindedir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!