ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ TENCEREDE SUFLE

Tencerede Sufle

Tencerede Sufle

Nefis mi nefis bir sufleye kim hayır diyebilir ki? Akışkan çikolatası ve lezzetiyle dünyanın en popüler tatlılarından biri olan sufleyi bu kez tencerede yapıyoruz. Fırını olmayanlar için nefis bir alternatif olan tencerede sufleyi 15 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tencerede sufle yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Fırında pişirmek isteyenler için klasik çikolatalı sufle tarifini buraya bırakıyoruz. Alternatif olarak çikolatalı ekler, helvalı çikolatalı kek ve volcano kek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

6 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tencerede Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 8 dilim bitter çikolata
  • Pudra şeker

Tencerede Sufle Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri karıştırın.
  • Şeker tamamen eridiğinde içerisine sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek mikserle çırpın.
  • Bu esnada geniş bir tencerenin içerisine su doldurun. Sufleyi pişirmek için ısıya dayanıklı sufle kalıpları kullanabilirsiniz.
  • Tencereye doldurduğunuz su, sufle kalıplarının yarısına gelmelidir.
  • Sufle kalıplarının her birine 1 dilim çikolata yerleştirin.
  • Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına doldurun. Kapların üzerinde 1 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
  • Kalan çikolata dilimlerini, karışımın ortasına batırın.
  • Sufle kalıplarını tenceredeki sıcak suyun içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
  • Su kaynayana kadar, yaklaşık 1 dakika, yüksek ateşte pişirin.
  • Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatın ve 6 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Pişen sufleleri oda sıcaklığında bekletin. Ardından elenmiş pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tencerede Sufle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sufle kalıbınız yoksa, ısıya dayanıklı fincanlar da kullanabilirsiniz.
  • Bitter çikolata yerine sütlü veya beyaz çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Verilen ölçülerden ortalama 4-6 kişilik sufle hazırlanmaktadır.
  • Sufleyi pişirirken içerisine su kaçmamasına dikkat edin. 
  • Tencerenin kapağını kapattıktan sonra üzerine bir bez yerleştirin. Bu sayede daha kolay pişecektir.
  • Sufleyi pişirme süresi maksimum 6 dakika olmalıdır. Ara sıra kontrol edin. Üzeri kek görünümüne gelmeye başladığında altını kapatın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!