ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PANGA BALIĞI

Panga Balığı

Panga Balığı

Bugün sizlere ana vatanı Vietnam olan yağ oranı oldukça düşük lezzetli bir tatlı su balığı tarifi veriyorum. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

20 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Panga Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet panga filetosu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase ayıklanmış siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı kapari turşusu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı hardal 
  • 1-2 yemek kaşığı sek beyaz şarap
  • 1 adet portakal suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Salata Alt Tabanı İçin:

  • Marul yaprağı
  • Turp
  • Kiraz domates
  • Roka yaprağı
  • Dilim salatalık
  • Yeşil elma
  • Portakal dilimi
  • Ceviz

Panga Balığı Nasıl Yapılır?

  • Panga balık filetosu için zeytinyağı, hardal, sek beyaz şarap, portakal suyu, tuz ve karabiber derin bir kabın içerisinde karıştırılır.
  • Doğrama tahtasında ince bir şekilde doğramış olduğumuz maydanozları kaparilerimiz ile birlikte karışıma alalım.
  • İçerisine panga filetolarımızı atıp balığımızı harmanladıktan sonra yarım saat kadar ağzı kapalı bir biçimde oda sıcaklı ısısında bekletelim. 
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsilerimize balıklarımızı dizelim. 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar kontrollü bir biçimde pişirelim.
  • Servis tabağımıza almadan önce güzel bir şekilde ayıklayıp yıkadığımız marul ve roka yaprağını, ince dilimlediğimiz salatalığı, ortadan ikiye böldüğümüz kiraz domatesleri, turp, yeşil elma ve portakal dilimini, cevizimizi koyalım.
  • Üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirdikten sonra benim sunmuş olduğum gibi panga filetolarını da alarak servise hazır hale getirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!