ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ÇERKEZ ÇORBASI

Çerkez Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çerkez Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 15 gr tereyağı
  • 15 gr margarin
  • 6 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Tuz
  • Kuru nane

Çerkez Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin. Suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp bir kenarda bekletin. Tavuk etini bol suda haşlayın. Haşlama suyundan altı bardak kadarını ayıklayın. Tavuk etini didikleyin.
  • Çorbanın terbiyesi için yoğurt, bir çorba kaşığı su ve yumurtaları bir kapta çırpıp bir kenarda bekletin.
  • Yağları tencerede ısıtın. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak unu ilave edin. Önceden ayırmış olduğunuz tavuk suyunu azar azar ekleyerek pütürsüz kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Buğday ve mısırı ekleyip bir taşım kaynatın.
  • Terbiyeyi çorbaya azar azar ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Tavuk etini ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Tuz ve kuru nane ilave edip tatlandırın. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!