ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ TAVUK CİĞER PATE

Tavuk Ciğer Pate

Tavuk Ciğeri Pate

Fransız mutfağının en önemli reçetelerinden biri olan Kanatlı hayvanların sakatatları kullanılarak hazırlanan pateler, bizim damak zevkimizi de çok uzak olmayan ve çok eskiden beri sofralarımıza lezzet katan meze ve başlangıç türlerindendir. İçerisinde barındırdığı farklı lezzet aromaları ile damaklarda bir şölen yaratan patelerin hazırlanması için çok fazla malzeme gerekmediği gibi yapımı da bir o kadar basittir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Serkan’sKitchen Yöresel ve Dünya mutfağının seçkin tariflerini paylaşıyorum
3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Ciğer Pate Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr Tavuk Ciğeri 
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş Sarımsak 
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket Krema
  • 1-2 damla Limon suyu
  • 2 yemek  kaşığı Tereyağ
  • Taze baharatlar (Kekik, Biberiye)
  • Tuz, Karabiber, Kimyon, Toz kişniş, Tarçın

    Sunum için:

    • Kızarmış Baget ekmeği dilimleri
    • 1 adet Kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
    • Kapari turşusu 
    • Dereotu 

    Tavuk Ciğer Pate Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle erittiğimiz ve özellikle biraz kahverengi olmasını beklediğimiz tereyağı içinde taze baharatlarımızı atıp bir süre tava içinde gezdirerek lezzetlerinin tereyağı içine geçmesini sağlıyoruz.
    • Taze baharatları tavadan aldıktan sonra iyice yıkayıp, sinirlerini temizlediğiniz tavuk ciğerlerini ve yüreklerini atıp renkleri dönene kadar soteliyoruz.
    • Doğradığımız soğan ve sarımsakları da  tavaya alıp ciğerler ile birlikte soteliyoruz.
    • Akabinde sırasıyla tuz, karabiber diğer baharatlarımızı katıp bir süre suyunu çekmesini bekliyoruz.
    • Tüm malzemeyi blendere alıp bir süre çekiyoruz.
    • Bir iki damla limon suyunu ilave edip, diğer tarafta tavaya sütümüzü ilave edip, tavanın dibinde kalan lezzetli kalıntıları kazıyarak ve bir miktar çektirerek (buharlaştırarak) deglaze ediyoruz.
    • Bu  karışımı da blender içindeki ezmenin üzerine katıp, bir paket kremayı katıp, homojen bir macun kıvamı elde edene kadar çekiyoruz.
    • Sunum için, dilimlediğimiz ve fırında bir süre kızarttığımız baget ekmeklerinin üzerine bolca sürüp, dilimlenmiş kırmızı soğan, kapari turşusu ve dereotu ile servis ediyoruz. Afiyet olsun...
    Yorumlar

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!