Malatya Kebap

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Malatya Kebap Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr tavuk kıyma
- 250 gr dana kıyma
- 200 gr kuyruk yağ
- 2 yumurta
- 4 diş sarımsak
- 1 ad. kuru soğan
- 1 su bardağı galeta unu
- Bir miktar bayat ekmek
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Malatya Kebap Nasıl Yapılır?
- Tavuk kıyma, dana kıyma ve kuyruk yağı, yoğrularak karıştırılır.
- Daha sonra harcına 2 yumurta, 4 diş sarımsak, 1 tane kuru soğan rendelenmiş 1 su bardağı galeta unu, biraz bayat ekmek içi, bir tatlı kaşık kimyon, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kekik , 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, bir miktar tuz katılır.
- Bunların hepsi birlikte yoğrularak karıştırılır. Arzuya göre şişlere dizilip mangal ateşinde pişirilir.
- Daha sonra isteğe göre Malatya turşusu, salata ve yandım çavuş ayranı ile servis edilir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR