ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ MALATYA KEBAP

Malatya Kebap

MALATYA KEBAP

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

1 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Malatya Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr  tavuk  kıyma
  • 250 gr dana kıyma 
  • 200 gr kuyruk  yağ
  • 2 yumurta
  • 4 diş sarımsak
  • 1 ad. kuru soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Bir miktar bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz   

Malatya Kebap Nasıl Yapılır?

  • Tavuk kıyma, dana kıyma ve kuyruk yağı, yoğrularak  karıştırılır.
  • Daha sonra  harcına  2 yumurta, 4 diş sarımsak, 1 tane kuru soğan  rendelenmiş 1 su bardağı  galeta unu, biraz  bayat ekmek içi, bir tatlı kaşık kimyon, 1 tatlı kaşığı  nane, 1 tatlı kaşığı kekik , 1 tatlı kaşığı  kırmızı pul biber, bir miktar tuz katılır.
  • Bunların hepsi birlikte yoğrularak karıştırılır. Arzuya  göre  şişlere  dizilip mangal ateşinde pişirilir.
  • Daha sonra isteğe göre Malatya turşusu, salata ve yandım çavuş ayranı ile servis edilir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!