ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ İNCİK

İncik

Incik

Kısık ateşte saatlerce pişen etin tadına doyum olmaz. 👨🏻‍🍳

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

4 dakika

26 Tarif       8 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet incik
  • Havuç
  • Soğan
  • Kereviz sapı
  • Biber salçası
  • Tuz, pul biber, kekik, bal, kimyon, taze kekik, dağ kekiği
  • Et bulyon
  • Renkli biberler

İncik Nasıl Yapılır?

  • İncikleri dik bir şekilde derin bir tepsiye koyalım. Üzerinde kırık biber, deniz tuzu ve az miktarda su ekleyerek alüminyum folyo ile kapatalım. Bu şekilde 1 saat pişirilelim.
  • Ardından sebzeleri 2-3 ölçüsünde keselim ve salçalı su ile birlikte inciklerin üzerine ilave edelim.
  • Üzerini tekrar kapatıp 170 dereceli fırında 3 saat daha pişirelim.
  • Biberleri üçe veya dörde bölerek yağda kızartalım.
  • Servis için derin bir tabağa, inciği, suyunu ve sebzesini koyalım. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!