İncik
13 Ekim 2021

Kısık ateşte saatlerce pişen etin tadına doyum olmaz. 👨🏻‍🍳

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 4 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
İncik için

Malzemeler

  • 4 adet incik
  • Havuç
  • Soğan
  • Kereviz sapı
  • Biber salçası
  • Tuz, pul biber, kekik, bal, kimyon, taze kekik, dağ kekiği
  • Et bulyon
  • Renkli biberler
İncik

Nasıl Yapılır

  1. İncikleri dik bir şekilde derin bir tepsiye koyalım. Üzerinde kırık biber, deniz tuzu ve az miktarda su ekleyerek alüminyum folyo ile kapatalım. Bu şekilde 1 saat pişirilelim.
  2. Ardından sebzeleri 2-3 ölçüsünde keselim ve salçalı su ile birlikte inciklerin üzerine ilave edelim.
  3. Üzerini tekrar kapatıp 170 dereceli fırında 3 saat daha pişirelim.
  4. Biberleri üçe veya dörde bölerek yağda kızartalım.
  5. Servis için derin bir tabağa, inciği, suyunu ve sebzesini koyalım. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo