Köfteli Güveç

Köfteyi bir de böyle deneyin. Nefis güveçte köfte tarifi ile karşınızdayız. Mantar, sebze ve baharatlarla köfte tarifimizi şahlandırdık. Tarifimizi deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
50 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Köfteli Güveç Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr Kıyma
- 400 gr Mantar
- 2 Adet Kapya Biber
- 100 gr Krema
- 1 Yumurta
- 2 Adet Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- Zeytinyağı
- Ayçiçek Yağı
- Kekik, Nane, Kırmızı Toz Biber, Karbonat
- Tuz
Köfteli Güveç Nasıl Yapılır?
- Mantar, biber, soğan ve sarımsağı güzelce doğrayın.
- Doğranan malzemeleri tavaya alarak zeytinyağında kavurun.
- Kavurma aşamasında baharatları ekleyerek karıştırın.
- Kıymanın içerisine doğranmış soğan, sarımsak, yumurta, nane, kekik, tuz, karabiber ve yeterince galeta unu ekleyerek yoğurun.
- Yoğrulan kıymadan yuvarlak toplar alarak elinizle şekil verin.
- Köfteleri zeytinyağında kızartın.
- Sotelenmiş sebzeleri güveç kaplarına yerleştirin. Üzerine köfteleri ekleyin.
- Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ekleyerek önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR