ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ KÖFTELİ GÜVEÇ

Köfteli Güveç

Leziz Bir Tarifi , Güveç Yemeği,Köfteyi Birde Böyle Deneyin

Köfteyi bir de böyle deneyin. Nefis güveçte köfte tarifi ile karşınızdayız. Mantar, sebze ve baharatlarla köfte tarifimizi şahlandırdık. Tarifimizi deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

1 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köfteli Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr Kıyma
  • 400 gr Mantar
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 100 gr Krema
  • 1 Yumurta
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Ayçiçek Yağı
  • Kekik, Nane, Kırmızı Toz Biber, Karbonat
  • Tuz

Köfteli Güveç Nasıl Yapılır?

  • Mantar, biber, soğan ve sarımsağı güzelce doğrayın.
  • Doğranan malzemeleri tavaya alarak zeytinyağında kavurun.
  • Kavurma aşamasında baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Kıymanın içerisine doğranmış soğan, sarımsak, yumurta, nane, kekik, tuz, karabiber ve yeterince galeta unu ekleyerek yoğurun.
  • Yoğrulan kıymadan yuvarlak toplar alarak elinizle şekil verin.
  • Köfteleri zeytinyağında kızartın.
  • Sotelenmiş sebzeleri güveç kaplarına yerleştirin. Üzerine köfteleri ekleyin.
  • Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ekleyerek önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!