Köfteli Güveç

Köfteli Güveç
25 Ağustos 2022

Köfteyi bir de böyle deneyin. Nefis güveçte köfte tarifi ile karşınızdayız. Mantar, sebze ve baharatlarla köfte tarifimizi şahlandırdık. Tarifimizi deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Köfteli Güveç için

Malzemeler

  • 500 gr Kıyma
  • 400 gr Mantar
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 100 gr Krema
  • 1 Yumurta
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Ayçiçek Yağı
  • Kekik, Nane, Kırmızı Toz Biber, Karbonat
  • Tuz
Köfteli Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Mantar, biber, soğan ve sarımsağı güzelce doğrayın.
  2. Doğranan malzemeleri tavaya alarak zeytinyağında kavurun.
  3. Kavurma aşamasında baharatları ekleyerek karıştırın.
  4. Kıymanın içerisine doğranmış soğan, sarımsak, yumurta, nane, kekik, tuz, karabiber ve yeterince galeta unu ekleyerek yoğurun.
  5. Yoğrulan kıymadan yuvarlak toplar alarak elinizle şekil verin.
  6. Köfteleri zeytinyağında kızartın.
  7. Sotelenmiş sebzeleri güveç kaplarına yerleştirin. Üzerine köfteleri ekleyin.
  8. Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri ekleyerek önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo