ANASAYFA TARİFLER LÜBNAN MUTFAĞI YEMEKLERİ TABBULE

Tabbule

Tabbule tarifini hurma şerbeti, kıymalı pita ekmeği ve samosa ile birlikte sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

12 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tabbule Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 domates
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 salatalık
  • 1 çay bardağı kıyılmış nane
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tabbule Nasıl Yapılır?

  • Bulguru bir kaseye alın. Üzerine tuz ve sıcak su döküp ağzı kapalı olarak 20 dakika bekletin.
  • Geniş bir kasede maydanoz, nane ve bulguru harmanlayın. Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkartın ve küçük doğrayın.
  • Kırmızı biber ve salatalığı küçük küp şeklinde doğrayın ve maydanoza ekleyin. Salatayı, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine dökün ve karıştırarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tabbule Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Baharatları bulguru ıslattığınız esnada verirseniz baharatlar salatanız ile daha iyi özdeşleşecektir.
  • Bulguru ıslatırken kaynar suyun bulgurun üzerini hafif geçecek kadar ıslatmaya özen gösterin.
  • İçerisine nar ekşisi ve çeşitli baharatlar ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Suyu eklediğiniz ince bulgurun kapağını kapatırsanız suyu daha iyi çekecektir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!