Tabbule
Şef Hassan Obeid’den, maydanoz, nane, domates, ince bulgurlu ve limonlu Lübnan Tabbouleh salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.
Tabbule Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Baharatları bulguru ıslattığınız esnada verirseniz baharatlar salatanız ile daha iyi özdeşleşecektir.
- Bulguru ıslatırken kaynar suyun bulgurun üzerini hafif geçecek kadar ıslatmaya özen gösterin.
- İçerisine nar ekşisi ve çeşitli baharatlar ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
- Suyu eklediğiniz ince bulgurun kapağını kapatırsanız suyu daha iyi çekecektir.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
12 dakika
Pişirme
Süresi
-

Tabbule Tarifi İçin malzemeler
- 1 demet maydanoz (İnce doğranmış)
- 7 dal nane (İnce doğranmış)
- 1 adet domates (Küçük küp doğranmış)
- 1 adet soğan (Küçük küp doğranmış)
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1/2 çay bardağı su
Süslemek için:
- Marul yaprağı
Tabbule Nasıl Yapılır?
- Bulguru yıkayıp küçük bir kaseye alın ve limon suyunu ilave ederek 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Doğranmış sebzeleri bulgura ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırın ve bir salata kasesine alın.
- Üzerini marul yaprakları ile domates ve misket limon ile süsleyerek servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR