ANASAYFA TARİFLER LÜBNAN MUTFAĞI YEMEKLERİ TABBULE

Tabbule

Tabbule

Şef Hassan Obeid’den, maydanoz, nane, domates, ince bulgurlu ve limonlu Lübnan Tabbouleh salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tabbule Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Baharatları bulguru ıslattığınız esnada verirseniz baharatlar salatanız ile daha iyi özdeşleşecektir.
  • Bulguru ıslatırken kaynar suyun bulgurun üzerini hafif geçecek kadar ıslatmaya özen gösterin.
  • İçerisine nar ekşisi ve çeşitli baharatlar ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Suyu eklediğiniz ince bulgurun kapağını kapatırsanız suyu daha iyi çekecektir. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

12 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tabbule Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet maydanoz (İnce doğranmış)
  • 7 dal nane (İnce doğranmış)
  • 1 adet domates (Küçük küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (Küçük küp doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1/2 çay bardağı su

Süslemek için:

  • Marul yaprağı

Tabbule Nasıl Yapılır?

  • Bulguru yıkayıp küçük bir kaseye alın ve limon suyunu ilave ederek 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Doğranmış sebzeleri bulgura ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırın ve bir salata kasesine alın.
  • Üzerini marul yaprakları ile domates ve misket limon ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!