ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ KAJUN BAHARATLI TAVUK

Kajun Baharatlı Tavuk

Kajun Baharatlı Tavuk

Baharat ve sos sevenler bu tarif tam size göre. Hem pratik, hem lezzetli 👌😍

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

74 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kajun Baharatlı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  •  2-3 adet domates
  •  1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet küçük boy kırmızı soğan
  • Biber salçası
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kajun baharatı
  • Tuz

Kajun Baharatlı Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü ister kuşbaşı ister jülyen doğranır.
  • Domates kabuğu soyularak küp küp doğranır.
  • Biberler jülyen doğranır.
  • Sarımsak ince ince doğranır.
  • Kırmızı soğan piyaz şeklinde doğranır.
  • Wok tavaya tavuk koyulur, tavuğun üzeri kapakla kapatılır.
  • Tavuk, suyunu biraz  çekince soğan ve sarımsak eklenir, yumuşayınca biberler eklenir.
  • Biberler yumuşayınca domates eklenir. (Bu aşamada üzeri kapalı) Tereyağı ve sıvıyağ eklenir. 
  • Baharatlar ve salça  eklenir.
  • Tavuğun kapağı alınarak  pişmeye bırakılır. Sıcak servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!