ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ KÖFTELİ PATATES YEMEĞİ

Köfteli Patates Yemeği

Köfteli Patates Yemeği

Patates ve köftenin mükemmel uyumu ile 25 dakikada hazırlayacağınız lezzetli tarif için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Patates ve köfte ile yapılan alternatif tarifler için klasik köfte, kadın budu köfte, patates yemeği ve çıtır patates tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köfteli Patates Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • Sıvıyağ 

Köfte için;

  • 500 gr kıyma 
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu 
  • 1 adet rendelenmiş soğan 
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak 
  • 5 dal kıyılmış maydanoz 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kimyon 
  • Yenibahar 

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı pul biber 

Köfteli Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için derin bir kaba rendelenmiş soğan ve sarımsak, kıyma, yumurta, galeta unu ve tuz alınarak yoğurulur. 
  • Baharatlar ve maydanoz da eklenerek bütün malzeme harmanlanır. 
  • 15 dakika buzdolabında dinlendirir.
  • Patatesler kabukları soyulduktan sonra halka halka kesilir. 
  • Tavaya sıvıyağ koyulur ve kızdığında patatesler arkalı önlü biraz kızartılır. Pişmemesine dikkat ederek sadece lezzetlenmesi ve dış kabuk oluşturması için yapılır.
  • Patatesler bir havlu kağıdında fazla yağları süzülsün diye bekletilir.
  • Köfteler dolaptan çıkarıldıktan sonra patateslerle aynı boyutlarda şekil verilir. 
  • Patateslerin kızardığı yağda köftelerde arkalı önlü biraz pişmeyecek şekilde kızartılır. 
  • Köftelerde patateslerin yanına alınır. 
  • Bir tencerede sos için iki kaşık yağ ısıtılır. 
  • Ardından ısınan yağa salçalar eklenerek kokuları çıkana kadar kavrulur. 
  • Baharatlar eklenir ve domates rendesi eklenerek karıştırılır. 
  • 1 bardak su eklenerek karıştırılır. 
  • Sos kenara alınır ve sosun yapıldığı tencereye köfteler, patatesler sırayla dizilir. 
  • Biber birkaç parçaya bölünerek üstüne koyulur.
  • Sos üzerine gezdirilerek kapağı kapalı pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!