Patates Yemeği

Patates Yemeği
01 Şubat 2024

Kıymalı patates, soslu patates, patates salatası gibi birçok tarifte kullanılan patates, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Sindirim sistemini rahatlatan bu besin, glutensizdir. Kan şekerini dengeler ve uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede diyet listelerinde haşlama olarak tüketilebilir. Hemen hemen birçok tarifte kendine yer bulan patatesi, bu kez zeytinyağı ve salça ile bir araya getirdik. Öğle ve akşam menülerini zenginleştirecek patates yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Patates Yemeği Kaç Kalori?

  • 230 gramlık bir porsiyon patates yemeği, yaklaşık 444 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için, porsiyon boyutunu ufaltabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Patates Yemeği için

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Patates Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Soğanlar yemeklik doğranır.
  2. Zeytinyağı tencereye alınır ve ısınınca yemeklik doğranan soğanlar ve ezilmiş sarımsak tencereye eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Kavrulan soğana salçalar eklenir ve kokusu çıkan kadar kavrulur.
  4. Patatesler yıkanır kabukları soyulur ve bir patates aşağı yukarı 6 eşit parçaya bölünür.
  5. Patateslerde tencereye eklenir, baharatlarda koyulduktan sonra patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur, pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo