ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ PATATES YEMEĞİ

Patates Yemeği

Patates yemeği

Kıymalı patates, soslu patates, patates salatası gibi birçok tarifte kullanılan patates, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Sindirim sistemini rahatlatan bu besin, glutensizdir. Kan şekerini dengeler ve uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede diyet listelerinde haşlama olarak tüketilebilir. Hemen hemen birçok tarifte kendine yer bulan patatesi, bu kez zeytinyağı ve salça ile bir araya getirdik. Öğle ve akşam menülerini zenginleştirecek patates yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar yemeklik doğranır.
  • Zeytinyağı tencereye alınır ve ısınınca yemeklik doğranan soğanlar ve ezilmiş sarımsak tencereye eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kavrulan soğana salçalar eklenir ve kokusu çıkan kadar kavrulur.
  • Patatesler yıkanır kabukları soyulur ve bir patates aşağı yukarı 6 eşit parçaya bölünür.
  • Patateslerde tencereye eklenir, baharatlarda koyulduktan sonra patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur, pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Patates Yemeği Kaç Kalori?

  • 230 gramlık bir porsiyon patates yemeği, yaklaşık 444 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için, porsiyon boyutunu ufaltabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!